‘Volgens mij…’ deel 1

Er wordt al zoveel geschreven, gedeeld, onderwezen etc. De niets aflatende lavastroom aan informatie en egodocumenten komen over ons heen. Verstikkend en verschroeiend wat er nog over is van ons wezen. Workshops die nog meer beloven dan anderen, de meest ideale methode om trauma’s te verwerken, fysiek gezonder te worden….gelukkiger te worden!! Als we maar iets van ‘buiten onszelf’ tot ons nemen. Denken dat we we op de hoogte moeten blijven of dat we iets gaan missen of denken dat het geschreven woord ons verder kan helpen in onze persoonlijke queeste om een betere versie te worden van onszelf. Zou ik dan met mijn artikelen een lans willen breken om mijn artikelen niet meer te lezen? In zekere zin is dat ook zo, eigenlijk…. LEES MIJN BLOGS NIET MEER!!!

Een klassieker in de cliché’s, Alles begint bij jezelf, verander de wereld en begin bij jezelf, daar wil ik een lans voor breken. Een bezoedelde zin, die ik opnieuw wil afstoffen en in de schijnwerpers zetten. Want wat ik om me heen zie is dat de gedachte ‘het gras altijd groener is bij de buren’ maakt dat we voor het merendeel van de tijd DAAR willen zijn en HIER vermijden. Doelen stellen waar we naar toe willen. Deze opstuwende bewegingen maken dat we het belangrijkste over het hoofd zien, ONSZELF. Je bent helemaal goed, precies goed! Nou is dat niet een hemelsbestormende revolutie wat ik verkondig. Alle oude tradities wijzen ons op dat kostbare goed, al duizenden jaren. Maar op een of andere manier verliezen we ons in de turbulenties van het leven wat we zelf gecreeërd hebben. Als het besef hierover groeit, dan hebben we geen “oplossing” hiervoor, waardoor de kans bestaat dat we ons nog vaster draaien in ons dubbelleven. Of…prikken we de illusie van de maakbare wereld door?

Er is ook geen ‘oplossing’ die voor iedereen geldt. Maar vrij zijn zonder je vrijheid te hoeven bevechten is a lifetime purpose. Elke keer weer. Met deze blogreeks zou ik daar een bijdrage aan willen geven voor het dagelijks leven. Want daar gebeurd het per slot van rekening. Een deur tonen, maar jij bent degene die er wel / niet doorheen kan lopen.