True nature retreat "Diepkloof" SA.

 

De tijd waarin we leven vraagt een andere benaderingswijze van alledaagse situaties omdat vele antwoorden waarvan we dachten dat die een oplossing boden, niet meer werken. We leven steeds meer een leven wat van ons verlangd wordt in plaats dat het aansluit bij ons eigen verlangen en potentie. Dat maakt dat we gevangenen zijn geworden van een door onszelf gecreëerde gevangenis. Hoe doorbreken we deze cirkel? Door onze eigen Natuur ons weer te herinneren en ermee in contact te zijn, kunnen we steeds meer onze eigenheid laten doorschijnen in ons dagelijks doen en laten. Hierdoor komen we steeds meer in contact met de schoonheid van het Leven. Willen we ons werk ten volle laten aansluiten op deze beweging van verbinden, dan zullen we ook op plekken moeten zijn die deze beweging naar je ware Natuur kunnen ondersteunen. Die bijzondere plek hebben we gevonden: Diepkloof in South Africa.

Het was 2009 toen ik naar Diepkloof ging. Ik had me onbewust vastgedraaid in een leven dat ik dacht te moeten leiden. Achteraf bleek dat een illusie. Mijn eerste kennismaking met Diepkloof was de enorme gastvrijheid van Ton & Marinka, de hoeders van Diepkloof. “Een passant”, zoals hij zichzelf noemt, want je kunt nooit de natuur je toe eigenen. Na het eerste diner, kwam ik naar buiten en werd overvallen door de enorme sterren-overvloed die aan de hemel stond. De sterrenhemel had zoiets overweldigends, het dwong mij direct tot nederigheid. Die eerste dagen had ik nodig om me te resetten en mijn “blik” voor de natuur te openen.

 Toen ik daarmee in verbinding was, kon die prachtige natuur mij faciliteren om mijn eigen natuur te ontdekken. Diepkloof is een uitgestrekt gebied rondom de Compassberg. In die uitgestrektheid kwam ik tot het besef dat ik als mens, in relatie tot deze natuur, een onderdeel ben van de cirkel van het Leven. Samenleven in respect met de dieren, planten en alles wat een ziel heeft. Dat maakt Diepkloof bij uitstek een krachtige stilte plek die bedding geeft aan alles wat ons helpt onze eigen weg weer te herinneren. Daarom zijn we dankbaar om naar deze fantastische plek te mogen afreizen om er onze retreats te organiseren.

This is an example of a HTML caption with link themeforest.net.

 

Ontdek je eigen natuur

Programma.

Dag 1: Aankomst op 'Diepkloof' Welkom en aankomen.

Dag 2: Eerste bijeenkomst. Kennismaken en in contact zijn met elkaar.

Dag 3: Wat is jouw "True nature" Op zoek gaan naar jouw eigenheid.

Dag 4: Vervolg: jouw "True nature"

Dag 5: Van binnen herinneren.

Dag 6: Excursie Compassberg

Dag 7: Jouw pelgrimstocht, in contact met de natuur van "Diepkloof"

Dag 8: Verankeren van jouw ware natuur in het dagelijks leven.

Dag 9: Wat is je nieuwe "verhaal"

Dag 10: Afscheid en op reis gaan.

Werkwijze

De bijeenkomsten hebben een vast stramien. Ochtend: openen met lichaamswerk en meditatie, introductie van het thema van de dag. Aansluitend oefeningen en persoonlijk werk.

Middag: in contact met de natuur, persoonlijke pelgrimage.

Avond: Afsluiten van de dag, rituelen en bijeenkomst/delen.

 

 

 

Praktische info

Deelnamekosten: 10 daagse retreat volpension exclusief reiskosten en transfer.

particulier: € 2.250,=

bedrijf/ZZP € 2.723,=

Locatie: 'Diepkloof' South Africa

Begeleiding: Han & Dinka