Op de rand van de Horizon (verwachte presentatie medio 2019)

coverillustratie boek: Op de rand van de horizon 2019 Karin Hoogesteger orgineel schilderij Hohai 170 x 130 Verkocht.

 

Op de rand van de horizon: Deze zin zoemde al tijden in mijn hoofd maar ik wist toentertijd nog niet waar het zou gaan landen. Ergens… waar het grond onder de voeten kreeg en er voldoende bodem was om te kunnen volgroeien waardoor de betekenis van deze woorden zich konden laten zien. Nu is het zover.

Op de rand van de horizon: van ons innerlijk panorama, waar ons groeipotentieel zetelt. In dit gebied hebben we te maken met zéér oncomfortabele emoties, momenten waarop onze interne rechters het meest actief zijn. Want zij willen ons bij het oude “vertrouwde” houden. Laten zoals het is, vast-houden aan de oude gewoontes en “the way of life” die ons zo soepeltjes door onze beangstigende levenssituaties doen glijden als we ons maar houden aan de conventies die een status quo aan ons stelt. Zonder kleerscheuren en littekens die het ware leven laten zien en voelen. Zonder “being alive!!” De contrôledrift, is een prachtig wapen van dit legertje rechters. Het schiet alle creativiteit en inspiratie aan flarden en laat ons geloven dat we weer veilig zijn. Veilig opgeborgen in ons “kleine” leven.

Op de rand van de horizon: is een optekening van mijn pelgrimstocht met vele ‘bijproducten’, gewild en ongewild. Een verhaal over schoonheid, perfectie, vergeving, overgave en geraaktheid in de Ziel. Een bedtime story voor mensen die wakker willen worden in een wereld waar het Leven wordt geschreven met de grote L van de liefde. Waar we kunnen genieten van de verwonderingen die zo dichtbij om ons heen zijn. De schoonheid en de perfectie van de natuur naar waarde weten te schatten. De nederigheid ten aanzien van de aarde kunnen ervaren omdat we als mens afhankelijk zijn van onze natuurlijke habitat. Ontdekken dat we een onderdeel zijn van de ‘circle of life’ en ons schikken in de kring van het bestaan, zonder arogantie en meerder-waardigheid gevoelens. Precies op de juiste plek in de kringloop van het bestaan met de verantwoordelijkheden die bij die plek horen.

Niet meer en niet minder.

Dit verhaal gaat over het ‘kleine’ leven waarin we gevangen zitten en het ontdekken van een vrij Leven waarin we onze vrijheid niet meer hoeven te bevechten, maar in respect met elkaar kunnen leven. Over de illusie die we altijd al gevoeld hebben over onze wereld, maar het niet onder ogen konden of wilden zien. “Op de rand van de Horizon” gaat over het onderweg zijn naar het ZIJN en ZIEN, waardoor we uit dit ‘kleine’ leven kunnen ontsnappen en wereldburgers worden die doorgroeien van een IK naar een WIJ wereld. Vanuit onze uniciteit bijdragen aan het creeëren van de ‘nieuwe wereld’.

Dit boek bestaat uit twee verhalen:

Het eerste verhaal gaat over mijn transitie naar het ‘vrij zijn’. Vrij zijn zonder dat ik mijn vrijheid hoef te bevechten. ‘The Matrix’ gebruik ik als metafoor en hoe we gevangen zitten in een onzichtbare gevangenis, zonder dat ik het in de gaten heb. ‘The mainframe’ die allesbepalend mij aanstuurt. En toch merkte ik dat ik op één of andere manier ontevreden bleef, mij niet wezenlijk bezighield mijn potentie vrij in te zetten.

Het tweede verhaal: Ceres is een samenleving waar 'vrij zijn in authenticiteit' het hoogste goed is. Ceres, een community waar iedereen, in verbinding met ‘de Bron’ van het bestaan, leeft. Waar “ik” ten dienste van “wij” staat en maakt dat eigenheid en het collectief elkaar versterken. Waar natuurwetten de basis vormen voor een zeer hoogstaande culturele en sociale maatschappij waarin harmonie en diversiteit samenkomen in respect en compassie. De hoofdpersoon wordt onverwachts wakker in deze voor hem nieuwe wereld. Hij ontdekt gaandeweg zijn verblijf dat hij in zijn diepste wordt meegenomen, maar dat hem nog een lange weg wacht voordat hij kan aansluiten bij deze gemeenschap die steeds meer de zijne wordt. Dit deel vertelt over een wereld die mij ergens aan doet herinneren maar waarvan ik het bestaan altijd al geweten heb. Een wereld waar ik mij als wezen volledig ontmoet voel.

zie voor quotes uit het boek.

 

Imagine all the people…..

(John Lennon)