de Indische erfenis.

Als Indische Nederlander hebben we een lange en rijke geschiedenis die zijn wortels heeft in de koloniale periode van ruim 350 jaar. De "Indo" draagt een bi-culturele identiteit in zich. Een combinatie van de Indonesische en Nederlandse oorsprong. Deze tweeledigheid kan er voor zorgen dat er vragen zich aandienen zoals: Ik ben Nederlander/se maar net even anders?, Wat is een Indo?, welke identiteit heb ik? Aan wie ben ik loyaal, aan de Nederlandse of Indonesische ? Vragen die ervoor kunnen zorgen dat we de antwoorden niet weten. We herkennen wel de 'zwijgcultuur', soedah... De verzwegen verhalen en de ingehouden woede.., het Indische eten...maar wie zijn we in wezen? Vaak zitten we gevangen tussen deze twee beelden en kunnen we geen of lastig contact maken met wie we zijn.

In deze workshop gaan we samen op zoek naar antwoorden op deze vragen. Daarbij kan het systemisch werk een grote hulpbron zijn om deze verhalen te ontsluieren en zicht krijgen op wie we in wezen zijn zonder de knellende banden vanuit het verleden. Indo, Nederlander of Indonesisch?... uiteindelijk zijn we allemaal mens met vele extra kwaliteiten vanuit onze afkomst, kwaliteiten die we gaan zien en omarmen zodat we optimaal onze potenties kunnen inzetten in ons dagelijks leven.

 

Als we weten waar we vandaan komen, kunnen we ons er ook vrij van maken en schoon de stappen zetten in de toekomst. Vrij van de 'verzwegen' verhalen die ons nog steeds vasthouden en belemmeren.

This is an example of a HTML caption with link themeforest.net.

 

Leven met twee culturen in je...diversiteit in verbinding, diversiteit als jouw eigenheid.

Programma.

dag 1: Identiteit? Welke loyaliteiten spelen een rol?

dag 2: Verbinden en op weg gaan.

Werkwijze

Er wordt plenair gewerkt aan het thema. Daarnaast doen we individuele oefeningen of in tweetallen om jouw vraag te verhelderen. Ook is er ruimte om je persoonlijke thema uit te werken.

Data en voorbereiding

Zaterdag 22 juni en zondag 23 september inloop vanaf 9.30 uur en we ronden af om 16.30 uur.

Als voorbereiding is het goed je te verdiepen in de feitelijke familiegeschiedenis. En het zou fijn zijn als je een thema of vraag zou hebben die centraal kan staan voor deze twee dagen.

Begeleiding: Han & Dinka

Praktische info

Deelnamekosten: 2 daagse incl. koffie/thee, zaterdaglunch en zondag Indische maaltijd lunch.

particulier: € 295,=

bedrijf/ZZP € 357,= (incl.BTW)

Locatie: "de Wijte" Eefde, maximaal aantal deelnemers 14-16 Parkeren, geen probleem.

Er bestaat de mogelijkheid om te overnachten tegen extra kosten. Keuze: Op de camping ernaast: €16,= gezinstent/caravan of €10,= 2 pers. tent of een twee persoons kamer met douche en toilet €35,- p/p incl. belastingen In de buurt is een B&B villa Arrisja.